Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Ane Brun va sensibiliza Bucureștiul

anebrun

Cu toate că se află de zece ani în topurile din Scandinavia, fiind una dintre cele mai remarcabile compozitoare și cântărețe, premiată cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen, sunt sigură că mulți nici măcar nu au auzit de ea.

Eu aș spune că face parte din branșa artiștilor care produc o muzică nu prea digerabilă, iar asta pentru că trebuie să ai o anumită stare interioară pentru a rezona cu melodiile sale pline de sensibilitate. În vocea caldă și extrem de clară se întrezărește, de asemenea, o forță aparte, care te face să tresari. E o voce ce pare că vine de departe, din străfundul sufletului, iar versurile atent alese vin ca o completare, ca și cum n-ar fi fost deja totul perfect.

Prima mea întâlnire cu Ane Brun a avut loc prin 2013, într-una din memorabilele zile în care am pătruns în zona aceea de Youtube cu muzică bună, sărind de la un click la altul necontenit. Și-atunci, după câteva secunde în care am fost fascinată de sunetul chitarei, lucru ce nu mi se întâmplă de foarte multe ori în ceea ce privește acest instrument muzical, a apărut pe fundal vocea Anei, care parcă-mi șoptea la ureche:

Oh, love
Right from the start
We were old love…

Mai trebuie să menționez că o bună bucată de vreme am ascultat zilnic, de enșpe mii de ori, aceeași melodie?! Și cu toate că piesele sale folk sunt toate de-o frumusețe inedită, parcă tot prima mi-a rămas cea mai dragă și sper s-o interpreteze la primul său concert din România, un concert solo însoțit de visuals, cu un playlist eclectic în care se anunță și cover-uri după Bjork, Alphaville, Cindy Lauper sau PJ Harvey. Evenimentul e organizat de cei de la Twin Arts, cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România, și va avea loc pe 10 mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din București. Mesajul Anei pentru fanii români îl găsiți aici. 🙂

În ceea ce privește biletele, acestea pot fi achiziționate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe Eventim, costul lor fiind de 95, 135, respectiv 175 de lei, în funcție de categorie.

Dacă aș fi în București, n-aș rata o astfel de ocazie. Și-n plus, nu oricine preferă asemenea muzică, așa că m-aș aștepta ca în sală să fie prezentă doar lume de bun simț. Oricum, odată ce Ane va începe să cânte, nimeni nu va mai îndrăzni să vorbească. Dacă nu mă credeți, fixați-vă căștile și dați play:

13 comentarii la “Ane Brun va sensibiliza Bucureștiul

 1. Ioana
  aprilie 27, 2015

  Ba pentru mine e foarte digerabilă 🙂 Nu știam de ea până acum dar îmi place tare mult și de-aș fi în București m-aș duce cu siguranță la concert.

  Apreciază

 2. Pisica Neagră
  aprilie 27, 2015

  Hai, poate ne vedem la concert! 😀

  Apreciat de 1 persoană

 3. Movie Zone
  mai 1, 2015

  o voce frumoasa, prima data cand ascult o melodie a acestei artiste 😀

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 26, 2015 de în Publicitate şi etichetată , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat: