Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Mă mărit! Ce urmează?

Ţipete de bucurie? Îmbrăţişări? Bătăi din palme???

Nu mai bine dau eu buzna în cel mai şic magazin pentru a-mi alege rochia de mireasă? Dar nu o rochie ca oricare alta, ci una inedită, că doar vreau să mă ţină minte femeile şi să îşi dea coate… Ah, dar uitasem de verighete. Trebuie să fie nici prea simple, nici prea încărcate, nici prea clasice, nici exagerat de moderniste, nici… Ah, dar uitasem de costumul de mire. Pe care eu îl aleg, bineînţeles. Viitorul meu soţ nu are voie să mă vadă îmbrăcată în mireasă, că deh, poartă ghinion, dar eu trebuie neapărat să verific că totul e în ordine în ceea ce-l priveşte şi că va arăta impecabil… Ah, florile! Cum am putut să uit de flori?! Să fie neapărat în nuanţe de alb şi roz – de preferat frezii – şi să împânzească întreaga încăpere, nelipsind de la nicio masă… Ah, dar invitaţii nu vor mânca aranjamente florale. Meniul îl vreau diferit faţă de nunţile la care am luat parte până acum. Ba supă, ba sarmale, se mai satură omul… Ah, dar toate astea unde vor fi? Să fie sală, să fie cort?! Nu pot face nunta la cort, ar însemna că o imit pe colega mea din generală, iar eu vreau ca nunta mea să fie ceva unicat, să îmi surprind invitaţii în mod plăcut şi să dau un aer nou întregului eveniment. E în regulă, viitorul meu soţior? E, cum să nu fie? Ştiam eu că n-ai nimic de obiectat… Ah, şi neapărat un fotograf şi un cameraman profesionişti, care să ne scoată din anonimat… Ah, şi uitasem de ghirlande, de lumânări, de invitaţii, de… Uf, dar mai spune şi tu ceva, iubitule! Zău că am obosit cu pregătirile astea…

– Muzica…

Şi instantaneu îţi pică faţa.

Revenind cu picioarele pe pământ, cazul de mai sus nu e unul singular. În febra pregătirilor de nuntă, mireasa (în special) devine mai perfecţionistă decât era înainte, iar bărbatul se întreabă cu cine naiba îşi va petrece, de fapt, restul vieţii. Vestea bună e că trece. Cu greu, dar trece. Fiecare viitoare mireasă a fost mai înainte fata visătoare care îşi proiecta în minte filmul perfect al nunţii sale, vizualizând toate detaliile insignifiante, dar care fac diferenţa pentru ea. Toate am fost, la rândul nostru, în punctul ăsta, fie că vrem sau nu să recunoaştem. Totuşi, din nunţile la care am luat parte (şi nu numai), am învăţat că nu rochia miresei îi binedispune pe oameni, nu sarmalele îi fac pe domni să iasă la dans, nu florile fac invitaţii să chiuie de bucurie. Imaginaţi-vă o nuntă fără muzică. Eu una nu pot. Imaginaţi-vă acum o nuntă cu sonorizare proastă. Am exemple cu nemiluita.

Dar cum ar fi să împuşcăm mai mulţi iepuri dintr-o lovitură? Să avem parte şi de-o sonorizare fără probleme, şi de fotografi şi cameramani pricepuţi, şi de oameni pricepuţi care pun toate detaliile la punct, cum ar fi aranjamentele florale, lumânările sau maşina de fum greu cu gheaţă carbonică pentru dansul mirilor? Se poate, dar doar dacă aţi auzit de echipe entuziaste, precum cei de la Dj For Party.

De ce e important să avem toate detaliile de mai sus pregătite? Pentru că întotdeauna vor fi oameni nemulţumiţi şi care vor găsi comentarii răutăcioase la adresa evenimentului (chiar dacă uneori nefondate). Tocmai din acest motiv, e de preferat să-i mulţumim pe toţi cât mai bine cu putinţă, iar dintre toate aspectele, eu zic că muzica joacă rolul cel mai important. Ea e elementul minune, care îi binedispune până şi pe cei pe care nu îi poţi ridica de pe scaune, care smulge câte un zâmbet ghiduş, câte o privire pe furiş, câte un dans pătimaş… Dar ce farmec ar mai avea astea, dacă, să spunem, sunetul ar fi deloc clar şi ar trebui să îţi ciuleşti urechile pentru a înţelege ce îndrugă cel de la microfon? Sau dacă, în mijlocul evenimentului, se aude dintr-o dată un „Wuuuuuuuuu” prelung, aşa încât ai impresia că e pe cale să explodeze ceva, şi mai apoi pică sunetul? Dacă eşti suficient de norocos încât să facă vreun invitat karaoke, atunci n-ar trebui să fii chiar atât de nemulţumit de păţanie.

Iar cum toate aceste mici neplăceri sunt luate la români drept semne rele, ar fi mai bine să le evităm, mai ales că e vorba de ziua nunţii noastre.

Tu te-ai lăsa pe mâna unor astfel de profesionişti sau preferi să îţi organizezi în mod separat detaliile nunţii?

wed

*Cu acest articol particip la campania organizată de djforparty.ro şi eBloguri.ro*

Publicitate

5 comentarii la “Mă mărit! Ce urmează?

 1. rudia2014
  august 2, 2015

  Pfui! Mă gândeam acu’ că mă pui la cheltuială! :-)))
  Da, muzica e baza!! Da’, în caz de crva, am văzut că te descurci şi tu la cântat! 😉

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitzei-blog
  august 2, 2015

  Ah, ce de nuntă, ah, ce de mireasă pretențioasă!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la august 1, 2015 de în Publicitate şi etichetată , , , , , .
%d blogeri au apreciat: