Nina Docea

de Mădălina Rodocea

De bine și de rău, cu Adina Banea

Unul din lucrurile care-mi plac la Facebook e acela că insistă să-mi dea prietenii în vileag. Dar insistă, dom’le… Acum câteva zile, spre exemplu, s-a încăpățânat să-mi arate că o amică likes PitchMe, o pagină cu un nume captivant și cu o fotografie de profil asijderea. Iar cum amica respectivă îmi inspiră încredere și bun gust, n-am ezitat nicio clipă din a intra să văd ce aș putea descoperi inedit pe pagina respectivă. Deja astfel de practici au devenit un soi de ritual pentru mine (chiar dacă alții ar spune că-s o mică stalkeriță) și chiar urmăresc constant anumite persoane din lista mea de prieteni care reușesc să mă inspire.

Ce am descoperit?

pitchme11. Un cover care spune multe despre persoana din spatele paginii de Facebook și care m-a făcut instantaneu să zâmbesc.

2. Că am de-a face cu un blogger, la fel ca și mine.

3. Peste 6.000 de persoane apreciază pagina și, implicit, blogul, dar foarte puține fac parte din cunoscuții mei.

4. Pagina este updatată mereu, ceea ce e un lucru bun, căci voi avea cu ce să-mi delectez ochii pe viitor.

5. O cheamă Adina (la fel ca primul meu prenume) Banea.

E mai mult decât evident faptul că următorul pas a fost acela de a-i vizita blogul. Prima surpriză a fost domeniul propriu, la care visez și eu de ceva vreme, urmat de un design bine ales, cu o cromatică pe placul meu, simplist, dar în același timp modern. Mi-ar fi plăcut ca acel carusel care conține articolele featured să aibă o funcție de stânga-dreapta prin care să pot vizualiza mai multe articole populare și care să confere puțin dinamism paginii, însă chiar și așa, e ca un magnet pentru ochiul privitorului.

pitchme2

Chiar când mă pregăteam să-i dau prima bilă neagră Adinei, dat fiind faptul că în bara de sus ce conține meniul nu observasem nicio pagină de About, lucru ce mi s-ar fi părut inadecvat în cazul de față, nu doar că am descoperit primele lucruri despre autoare, dar am putut s-o și admir. Încântată de cunoștință!

pitchme3

Îmi plac la nebunie bloggerii care nu doar că nu se sfiesc din a spune lucrurilor pe nume, dar n-au nicio problemă nici în a-și afișa imaginea nu doar într-un singur loc, ci și în cadrul articolelor, lucruri pe care am observat că Adina le face. Mi se pare un gest de curaj, de împăcare cu sine, de acceptare. Apreciez, de asemenea, subiectele tabu pe care bloggerița le abordează cu nonșalanță și onestitate. Și chiar dacă uneori se ascunde în spatele unor personaje fictive, știu că acolo sunt adunate gândurile și trăirile ei pure. Știu asta pentru că, de fapt, toți suntem la fel, doar că unora ne e frică să ne dăm arama pe față, ca nu cumva să părem penibili în fața cunoscuților sau mai puțin cunoscuților care ne citesc. Iar când apare o astfel de persoană, care își asumă trăirile pe care noi, restul, le considerăm rușinoase sau chiar cvasi-interzise, începem să credem că nu suntem într-atât de diferiți, ciudați ori demenți pe cât ne credeam în singurătatea gândurilor noastre.

Citind PitchMeNow e ca și cum aș sta de vorbă cu o prietenă veche. Fără formalități, fără gesturi făcute doar din complezență, fără. Doar cu. Cu sufletul pe tavă, cu sinceritate, cu dragoste și cu speranța împlinirii atât ca femeie, dar și ca mamă. Iar până la urmă, nu asta aduce un autor mai aproape de cititorii săi? Nu un limbaj curat, din inimă, fără brizbrizuri inutile?!

Totuși, pentru că sunt o fecioară extrem de perfecționistă, îmi permit să-mi iau în serios și de această dată rolul de căutător de nod în papură și să las deoparte admirația pe care o am față de Adina pentru ce și cum simte, dar și pentru modul în care a evoluat în blogosferă. Nu toate lucrurile sunt chiar roz, din punctul meu de vedere. Știu că, de obicei, scrisul intervine ca un fel de terapie. Scriem în primul rând pentru noi, pentru că așa simțim și așa ne vindecăm rănile sau punem punct acolo unde un semn de întrebare a rezistat în picioare pentru prea mult timp. Cu toate astea, trebuie să ne gândim și la cei de dincolo de ecran, cititorii care revin la noi pentru că reușesc să se oglindească în ceea ce trăim noi pe foaia digitală. Și spun asta pentru că am resimțit o ușoară dezamăgire când mi-am dat seama că ceea ce părea ireproșabil la blogul Adinei Banea nu atingea chiar perfecțiunea (sau ceea ce consider eu a fi perfecțiune în materie de bloguri).

Voi lua drept exemplu o bucată de text din „Oameni fericiți”, un articol, de altfel, incitant, dar căruia îi lipsește ceva. Nici nu știu ce nume să-i dau acestui ceva, dar poate îmi veniți voi în ajutor (asta în caz că-mi veți da dreptate).

oamenifericiti

Ei bine, cu riscul de a părea exagerată, mi-ar fi plăcut ca punctul pe i” să fie chiar punct pe „i”. Și se-ntâmpla (odată) să se transforme-n se-ntâmplă (apropiații știu că-s prietenă bună cu diacriticele astea frumușele 😛 ). Și primul paragraf să se termine cu un punct. Și că- i-ul acela să nu pară că vrea să plece la plimbare. Am descoperit astfel de erori în mai multe articole ale Adinei și, sincer, devine supărător la un moment dat. Inițial, am pus asta pe seama oboselii sau neatenției. Apoi, când am văzut că se repetă, am corelat imediat simbolurile plasate anapoda cu felul zburdalnic de a fi al autoarei. Am încercat să-i găsesc tot felul de scuze, pentru că mintea pur și simplu nu accepta că cineva cu idei atât de faine poate omite niște detalii care chiar fac diferența.

Pentru mine, abia după ce voi vedea ameliorări în sensul ăsta și mai puține (spre deloc) hashtag-uri în titlurile postărilor, blogul Adinei va deveni unul de pitch. 🙂 Până atunci, însă, voi continua să-l răsfoiesc, în speranța că mă va auzi și va ști că în spatele unor astfel de păreri se ascund, de fapt, cele mai bune intenții.

Oare-s prea pretențioasă?!

*Cu această postare particip la concursul organizat de eBloguri și adina-banea.ro*

284 comentarii la “De bine și de rău, cu Adina Banea

 1. Marinel
  iunie 10, 2015

  Bune Intentii. E normal sa iti sara in ochi o diacritica stirba mai ales ca citesti ca sa intelegi ceva, Hai cateva scapari le mai treci cu vederea mai ales daca textul are valoare. Si grija ei pentru textul ei, pentru ceea ce vrea sa transmita cititorilor ei trebuie completata cu grija „asezonarii” cu diacritice, la toate cuvintele din text, sau la a nu mai „diacritica” deloc.

  Apreciat de 1 persoană

  • Nina Docea
   iunie 11, 2015

   Încă cineva care îmi împărtășește opinia… Nu pot să zic decât „mulțumesc”.

   Apreciază

 2. Lavinia
  iunie 11, 2015

  Madalina, chiar imi place articolul tau. Ai punctat atat punctele forte alea Adinei, cat si ceea ce mai are de lucrat, intr-adevar ceva minor, dar putin deranjant la lecturat.
  Ai spus lucrurile intr-un stil elegant si prietenos, chiar apreciez cum scrii. Este un blog foarte dragut!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ionuț
  iunie 11, 2015

  De obicei nu prea citesc bloguri din lipsa de timp, dar la fel ca si tine, apreciez o gramatica impecabila si asta devine un plus pentru un om, pentru ca nu e de ajuns sa ai idei frumoase, trebuie sa si stii cum sa le pui pe foaie corect ca sa-ti faci cititorii mai dornici de a te citi.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Alex
  iunie 11, 2015

  Bine punctat! Scrisul necesita „pretentii”,lipsa semnelor de punctuatie e ca lipsa laptelui cand mananci cereale.

  Apreciat de 2 persoane

  • Nina Docea
   iunie 12, 2015

   Habar n-am cine ești sau dacă ne cunoaștem, dar trebuie să recunosc că m-ai nimerit cu comparația asta. :-)) Ador laptele cu cereale. Sunt bune și separate, nu zic nu, dar doar împreună produc magia unui mic dejun delicios.
   Hrană. Că despre asta e vorba până la urmă. Nu doar mâncând ne hrănim, ci și citind.

   Apreciază

 5. Pirushka
  iunie 11, 2015

  nu esti pretentioasa, esti doar tu..se poate spune si asa?:))

  Apreciază

 6. Enache Alexandra
  iunie 12, 2015

  Dincolo de toate, intr-adevar stilul celorlalti ne atrag si ne face sa devenim cititori fideli de bloguri. In unele ne regasim pe noi insine, in altele gasim acele lucruri care simtim ca ne lipsesc sau poate completari si momente de inspiratie. Prin asta consider eu ca se face referire la un continut de calitate, indiferent de greselile aferente ce mai pot exista pe ici, pe colo.

  Apreciat de 1 persoană

 7. ratzone
  iunie 12, 2015

  eu zic ca e foarte important ca să fii blogeriță, nu blogger. dacă ești fată, scrii mai mult decât decent, ceea ce înțeleg că face adina, ești apreciată, ceea ce faci tu este un mod de a fi.
  dacă ești băiat, ești doar un ratat care nu ai ce face și punct
  cred că în afară de cei 10 băieți/bărbați care fac blogging, restul se prostesc, pe când orice site conceput de fete/femei pare că interpretează schema lui tesla de a produce electricitate pe moca

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 13, 2015

   Hmmm, sinceră să fiu, n-am mai întâlnit opinia asta pesimistă până acum. Ești cumva neam cu Schopenhauer? 😉
   Lăsând gluma la o parte, dacă stau mai mult pe gânduri, de obicei blogurile care prind bine la publicul de orice gen sunt concepute de fete/ femei. Deci, da, o fi ceva la mijloc.

   Apreciază

   • ratzone
    iunie 13, 2015

    e adevarata, fa o cercetare, stai, de fapt, nu e nevoie. crede ma pe cuvant.
    daca fetele scriu, e de bine
    daca o face un baiat, e doar un alt ratat

    Apreciază

    • Nina Docea
     iunie 13, 2015

     Io nu neg. 😀
     Dar oricum, să iei în calcul că dintre blogurile scrise de fete, o grămadă sunt: fie traduceri ieftine din engleză (fără surse specificate, pe deasupra!), la care femeile sensibile se minunează de parcă l-au prins pe Dumnezeu de picior, fie pline de idei banale, pe care le-ntâlnești pe toate cărările și care, de fapt, nu spun nimic pentru omul care are cap și inimă să pătrundă în profunzimea unui gând sau a unui sentiment. Românul trage la așa ceva într-un hal…

     Apreciază

 8. wolf
  iunie 12, 2015

  wow… cum o fi facut atatea like-uri asa de repede? oricum, dupa cum vezi, lumea n-a bagat in seama lucrurile despre care vorbesti in articol, ci s-a uitat mai mult la ce a vrut autoarea sa transmita… si se pare ca-i iese foarte bine.

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 13, 2015

   Cum o fi făcut atâtea like-uri, mai bine ai întreba-o direct pe ea. 🙂
   Într-adevăr, lumea a apreciat-o pentru ideile expuse frumos pe hârtia digitală. E și normal. Eu doar am adus o completare la ce aș modifica dacă aș fi în locul ei. 🙂

   Apreciază

 9. Antonia Bogdana Bălan
  iunie 12, 2015

  Bună. Uite cum am făcut eu cunoștință cu încă un blog. 🙂 Mi-a plăcut ceea ce am descoperit. Orice este perfectibil. Succes în continuare amândurora!

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 13, 2015

   Bună, Antonia! Mă bucur dacă spui că ți-a plăcut și mulțumim!

   Totul e perfectibil? Și perfectul e perfectibil? 😉

   Apreciază

 10. Maria D
  iunie 14, 2015

  Analiza dumneavoastra este destul de apreciata de ceilalti comentatori, dupa cum se observa. Eu am citit postarile de pe blogul adina-banea.ro si nu am gasit texte fara diacritice, posibil sa fi remediat „problema” intre timp. De asemenea, imi plac pozele si titlurile mari de pe blogul Adinei.

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 14, 2015

   Într-adevăr, nu sunt texte fără diacritice deloc, însă sunt texte în care diacriticele ba sunt, ba nu sunt. În ultima vreme am observat și eu o remediere în sensul ăsta. Nu e ceva într-atât de important, e doar un detaliu minor, dar la care eu țin. Și se pare că și alții. 🙂

   Apreciază

 11. Ionita Dan
  iunie 14, 2015

  Urmaresc blogul Adinei de ceva timp si pot spune cu sinceritate ca am vazut schimbari in bine. Consider ca popularizarea blogului este un lucru bun pentru comunitatea de cititori deoarece chiar au ce sa citeasca,

  Apreciază

 12. Eliza
  iunie 14, 2015

  🙂 eşti un pic cam înţepăt(oare?)perfecţionistă şi fără niciun alt cuvânt îţi muţumesc…pentru viitoarele răsfoiri..la Adina!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Alexandru
  iunie 15, 2015

  Am văzut și citit, blogul Adinei, pot spune că mi-a plăcut ce am citit pe/ în el
  Adina fiind o persoană căreia îi place stilul direct, o face specială.

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 17, 2015

   Toți suntem speciali în felul nostru. Chiar și defectele joacă un rol în a ne face speciali. 🙂 Mă bucur că ți-ai făcut timp să citești si, mai important, că ți-a și plăcut ce ai descoperit.

   Apreciază

 14. Alexandra Comșa
  iunie 16, 2015

  Îți împărtășesc opinia în legătură cu diacriticele și semnele de punctuație. Un blogger care se respectă și care își respectă cititorii chiar trebuie să fie atent la așa ceva. Oricum, blogul recomandat îmi place și sunt sigură că nu ai recomanda ceva doar ca să fie. Îl voi urmări în măsura în care îmi permite timpul. Te felicit! 🙂

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 16, 2015

   Mulțumesc, Alexandra! Nu, chiar n-aș putea să recomand ceva dacă n-aș simți că merită, iar tu știi asta. 🙂

   Apreciază

 15. Paula Trifanov
  iunie 16, 2015

  Eu de obicei urmaresc bloguri de fashion, dar am vazut ca si Adina posteaza cateodata poze in care chiar imi place vestimentatia aleasa. Plus de asta, mai scrie si bine. O combinatie interesanta.

  Apreciază

 16. alina gabriela
  iunie 17, 2015

  Imi place analiza facuta blogului Adinei. Am vazut la sfarsitul articolului ca face parte dintr-un concurs si de curiozitate am intrat sa vad despre ce e vorba. As vrea sa te felicit ca nu ai insistat prea mult pe partea tehnica. Nu zic ca nu e importanta, dar un cititor e preocupat mai presus de orice de trairile pe care ti le provoaca scriitura unui om. Deci te-ai incadrat perfect in cerintele probei. Iti urez bafta multa.

  Apreciat de 1 persoană

  • Nina Docea
   iunie 17, 2015

   Mulțumesc mult, cred că ești singura care a sesizat acest aspect. 🙂 Da, am făcut-o în mod intenționat, pentru că nici mie nu mi-ar plăcea să citesc cât de bine e indexat un anumit site sau alte detalii rigide (oricum asta se vede indirect și în numărul de aprecieri).

   Apreciază

 17. Acatrinei Adelina
  iunie 17, 2015

  O recenzie echilibrata. Consider ca astfel de atentionari pica perfect pentru un blogger, mai ales la inceput de drum.

  Apreciază

 18. Dragos
  iunie 18, 2015

  Ambele articole si autoare merita apreciate! 🙂
  Insa legat de tema care se discuta, Adina trebuia sa fie mai atenta la detalii dupa parerea mea. Depinde si carui public te adresezi, sau cati cititori ai si din ce categorie sunt acestia. Dar daca te respecti si ai aspiratii de la propriul blog, punctuatia, ca sa nu mai vorbim de gramatica sau alte greseli (de care nu e vorba aici), sunt o conditie de baza. Un stil calofil inseamna respect de sine din partea autorului.

  Dar ca sa dau si un exemplu, intrucat ele sunt mereu graitoare, va scriu despre unul vazut chiar azi pe un eveniment de muzica electronica, destul de important. Acolo, ca si postare minora, era scris „Asta seara anuntam line-up-ul”.
  Da dom’le…tipul asta stie sa scrie corect, va fi el eveniment considerat de unii mai pe un film anume, dar uite ca in organizare au oameni culti. Pentru ca asta se tradeaza, nu doar ca scrie corect, ci ca este cult, se respecta, nu isi permite sa faca greseli. Prin contrast, o persoana care face greseli, la detalii, risca sa para opusul pentru un cititor mai pretentios, cum este Nina, sau cum ma consider si eu.

  Sa nu facem insa o tragedie din asta, suntem aici sa facem o constructiva critica, pentru ca pe viitor Adina sa tina cont de ea si sa actioneze in consecinta pentru a construi ceva durabil si calitativ sa creasca.
  Asta le doresc amandurora, este bine ca purtam aceste discutii. Am zis!

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 20, 2015

   Mulțumim frumos, Dragoș!

   Ilustrativ exemplul tău. Chiar mă ghidez după așa ceva. Am obișnuința de a da Add unor persoane pe Facebook din afara cercurilor mele atunci când mi se pare că bifează două aspecte: scriu corect (asta implicând atenția pentru o ortografie curată) și mă inspiră prin postările lor. Combinația perfectă pentru un om cult, zic eu. Pentru că, până la urmă, e aproape imposibil ca o gramatică fără greșeli să nu ascundă ceva și mai profund în omul respectiv, iar tu abia aștepți să se lase descoperit.

   Nu, nu doresc să fac o tragedie din asta și nici nu încerc să pun la colț pe nimeni. Pentru cine poate pricepe, rândurile de mai sus sunt chiar utile. Am zis! 🙂

   Apreciază

 19. M_010
  iunie 18, 2015

  Drăguță recenzie, deloc trasă de păr. Și cum nu pot fi întotdeauna lucrurile perfecte, spre sfârșit ai scos la iveală și părțile mai puțin bune, însă ceea ce doream să spun e că ai reușit să le exprimi de așa natură încât să nu lași cititorul dezamăgit la sfârșit. Baftă!

  Apreciază

 20. Madalina Maria Iancu
  iunie 21, 2015

  Draguta analiza!

  Apreciază

 21. Liliana Rodocea
  iunie 23, 2015

  Pretentioasa… ca de obicei! Ar fi bine ca si Adina sa inteleaga ca n-ai avut decat intentii bune. Vorba proverbului: „Prietenul adevarat este cel care te sfatuieste de bine, nu cel care iti lauda nebuniile”.

  P.S: Stiu ca nu iti place sa iti citeasca rudele postarile de pe blog, dar daca tot am vazut articolul distribuit pe Fb, alaturi de o invitatie de a il comenta/aprecia, am zis sa scriu si eu parerea mea. Iti urez mult succes!

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 24, 2015

   :-)) Rectific, nu îmi plăcea*. Am trecut de stadiul respectiv, așa că poate citi oricine, nu mă mai deranjează. Deci zici că-s pretențioasă, ca de obicei?? Bine, bine, ne vedem noi peste o săptămână… 😉

   Mulțumesc!

   Apreciază

 22. Daniela Bojincă - Pishky
  iunie 24, 2015

  S-ar putea scrie o adevărată carte cu ajutorul tuturor articolelor voastre :))

  Apreciază

 23. Cornea Dorel
  iunie 24, 2015

  Cred ca daca privesti dintr-un alt unghi iti vei face si tie un bine. Hai sa fim mai toleranti unul cu altul si sa vedem partile bune in primul rand, nu pe cele mai putin bune…

  Apreciază

 24. laura
  iunie 24, 2015

  util articol, chiar eram in cautarea unor noi bloguri pe care sa le citesc

  Apreciază

 25. Aura
  iunie 24, 2015

  Multumesc pentru recomandare, voi salva blogul la favorite si sper sa-mi fac timp sa-l citesc de acum inainte.

  Apreciază

 26. Dan
  iunie 24, 2015

  E prima oara cand intru pe blogul tau, dar imi place cum analizezi lucrurile in profunzime. Felicitari!

  Apreciază

 27. Deni
  iunie 24, 2015

  Curioasa fiind, am aruncat un ochi si pe articolele celorlalti participanti la concurs si am ramas un pic dezamagita cand am realizat ca cerinta unei CRITICI constructive s-a transformat la majoritatea in lingusire. Nu asa se castiga un om. Iar tu ai fost printre putinii care au avut curaj sa spuna ce gandesc cu adevarat. Asa da!

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Așa mi se pare fairplay. Și dacă nu mi-o cerea concursul, tot aș fi adus în discuție acest aspect care trebuie îmbunătățit.

   Apreciază

 28. Syka Youngman
  iunie 25, 2015

  pare un blog interesant, am să i-l recomand iubitei mele.

  Apreciază

 29. Clau
  iunie 25, 2015

  Imi place ce ne recomanzi, chiar nu stiam de blogul ei… ma si mir, la cat de popular e…

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Niciodată nu e prea târziu să afăm despre ceva nou. Și eu am aflat destul de târziu.

   Apreciază

 30. Deea
  iunie 25, 2015

  Daca imi dadea cineva astfel de sfaturi, poate ma tineam si eu de blogging, ar fi fost chiar utile la inceput…

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Poate că asta e ocazia perfectă să te reapuci de unde ai rămas. Măcar acum ai ști ce trebuie schimbat.

   Apreciază

 31. Ana-Maria Boantă
  iunie 25, 2015

  Mi-a placut ceea ce am citit si chiar ai pus pasiune in tot.Felicitari si succes pe mai departe ! Cum si ai mentionat chiar esti o perfectionista!

  Apreciază

 32. Rucs
  iunie 25, 2015

  felicitari pentru articol. este bine structurat.
  sunt de parere ca diacriticele au un rol important pentru cititor.

  Apreciază

 33. Ioana
  iunie 25, 2015

  Ai Dreptate! Cititorul nu se delecteaza doar cu continutul textului, si si cu textul in sine. Un text, cat de frumos ar fi el, nu transmite ideea daca nu este ingrijit. Imi place stilul tau de a scrie, fara sa fii exagerata sau rautacioasa! Mult succes in continuare!

  Apreciază

 34. anasnaghi
  iunie 25, 2015

  „Cautatoate de nod în papura”? Nu e chiar așa, mi se pare corect sa spui lucrurilor pe nume și sa dai un sfat atunci când e nevoie și loc de mai bine.

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Am spus-o într-un mod ludic, bineînțeles. Și-ți dau și dreptate, bineînțeles. 😉

   Apreciază

 35. newparts
  iunie 25, 2015

  Cred ca este prima critica constructiva pe care o vad intr-un articol foarte bine documentat. Un review de blog excelent. 🙂

  Apreciază

 36. Ramona
  iunie 25, 2015

  Si mie imi sar in ochi greselile gramaticale ale altora.Sunt constienta ca si eu sunt neatenta sau grabita uneori, dar incerc sa verific de cateva ori inainte de a posta ceva.

  Apreciază

 37. Catalina Ioana
  iunie 25, 2015

  N-am timp sa citesc comentariile pe care le-ai primit deja, dar cu riscul de a repeta ideile altora, chiar consider ca e o critica de bun simt, din care oricine poate invata ceva. Bafta!

  Apreciază

 38. Ana-Maria Stoica
  iunie 25, 2015

  Foarte bună recenzia, ai scris totul într-un mod creativ. Mult succes!

  Apreciază

 39. Dragut Claudiu
  iunie 25, 2015

  Imi amintesti de profa de romana. Si unde nu pareau a fi greseli, ea vedea ceva nelalocul lui. :)) Sunt momente cand a fi perfectionist devine o povara, aici vreau sa cred ca nu e cazul.

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Era o vreme când aveam de gând să mă fac profă de română. :-))
   Nu, pentru mine nu e deloc o povară. E un stil de viață deja. :-))

   Apreciază

 40. Adina
  iunie 25, 2015

  Citind postarea ta, nu m-am putut abține si am intrat pe blogul Adinei. Cu părere de rău iti spun ca nu este genul de blog pe care l-as citi in mod regulat, privirea nu mi-a fost atrasa de lipsa punctuației sau a gramaticii mai puțin impecabila ci de subiectele tabu atinse. Felul in care aceasta le-a prezentat consider ca putea sa aibă o nota puțin mai aspra, daca nu mai dramatica sau un fel de prezentare sa atingă pântecele cititorilor 🙂

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Hmmm, cred că e prima părere de genul ăsta pe care o au cititorii mei față de blogul Adinei. Unii spuneau că este deja prea îndrăzneț, dar uite că vii tu acum și spui că ți-ai dori ceva mult mai… incitant. 😛
   Depinde. Depinde foarte mult de gusturi, dar și de felul de a fi al cititorilor. Nu putem să ne pliem peste orice text, asta e clar.

   Apreciază

 41. mihneasocol
  iunie 25, 2015

  Știi că-mi place tare mult cum scrii articole, dar cel mai mult îmi place când încerci să te regăsești într-o persoană pe care, poate, nu ai cunoscut-o. Exact ca acum. Cât despre Adina, curaj mare să scrie pe blog pe tema respectivă.

  Apreciază

 42. alexandra
  iunie 25, 2015

  Mai am prietene in zodia fecioarei, deci nu ma mir deloc ca faci caz din atata lucru.

  Apreciază

 43. rami1981
  iunie 25, 2015

  Ai scrix o recenzie de calitate asa cum ma astepteam. Si de data asta stilul tau natural de a scrie m-a cucerit. Sa continui tot asa!

  Apreciază

 44. sandy
  iunie 25, 2015

  Acum multi ani…cand eram de varsta ta, cu blogul la inceput de drum am avut si eu astfel de curajoase gesturi. Acum le admir la tineri bloggeri. Una calda, una rece…ca nimeni nu-i perfect. Te felicit.

  Apreciază

 45. Igraine
  iunie 25, 2015

  Am citit, de-a lungul anilor, tot felul de bloguri. Cu kilogramele. Fără să ţin cont de cine sunt scrise. Ei sau ele. Apoi, timpul a făcut diferenţa. Sau lipsa timpului, trecerea lui. Pe mine mă interesează la un blog substanţa, despre ce se scrie. Nu caut cantităţi, grămezi. Vreau să găsesc un feeling împachetat frumos în cuvinte, o activitate în care a fost implicat posesorul blogului demnă de a fi făcută cunoscută şi altor oameni. Substanţă, calitate. Nu alerg după chestii puierile, mă pierd pe traseu. Citesc bloguri scrise şi cu diacritice, dar şi fără diacritice. Mă prind acele bloguri în care importante sunt frazarea, topica frazelor, semnele de punctuaţie corect puse, atenţia la detalii. Fără astea plec repede. Calitatea scriiturii. Şi inventivitatea, creativitatea. Citesc enorm de multe site-uri de ştiri, deformaţie profesională de 25 de ani de producător de televiziune, dar la un blog nu caut informaţie, caut creativitate în scris.

  Tu ai scris că era prea perfect. Şi căutai tocmai acea mică hibă în această perfecţiune. Ei bine, eu nu vânez greşelile, îmi sar în ochi acele detalii la care eu sunt atentă. Cu articolul tău m-ai făcut să mă duc să citesc blogul Adinei, ca să înţeleg la ce faci tu referire. Pe mine m-a pierdut. Dar nu numai din cauza detaliilor semnalate şi de tine ci din cauza calităţii scriiturii. Eu nu-s în targetul acestui tip de blog. Nu am ce să comnetez mai mult. Dar cred că e bine că ne putem exprima liber. Dacă gasim bloguri care ne plac, în texte în care ne regăsim nu e musai să fie ceva şi ce nu ne place. Sau nu e musai să şi vedem aceste laturi. De obicei când ne place ceva mult nu prea vedem şi părţile mai puţin ok. Blogul de care vorbeşti tu nu este dintre cele mai rele. Sunt cu ghiotura bloguri scrise cu picioarele.

  Dar mai cred ceva. Un blog se vede din comentarii. Din calitatea scriiturii din acele comentarii. Acolo stă frumuseţea unui blog. Dacă acolo se scrie oricum, fără nici o atenţie atunci e jale. Aşa cred eu. Contează calitatea în toate. Pentru mine. Dacă posesorul de blog scrie bine, corect, dar comentatorii scriu neatent, prost, dezlânat sau incorect atunci e o problemă.

  Un blog ar trebui să fie ca peniţa de iridiu (din celebrul scheci din „Operaţiunea monstru”) şi nu ca orice pix de la librăria din colţ.

  Apreciat de 1 persoană

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Ai pus punctul pe „i” mai ceva decât mine. Pur și simplu m-ai lăsat fără cuvinte și se vede experiența din spatele vorbelor tale, așa că mie nu-mi rămâne decât tăcerea.

   Tăcerea și să-ți dau dreptate.

   Apreciază

 46. Bogdan Vancsa
  iunie 25, 2015

  Cum spunea si cineva mai sus, ar trebui sa se tina cont de cerinta concursului. Oricum, nu inseamna ca daca cineva te lauda in fata iti este neaparat si devotat. Mie imi place cum ai scris, cum ai combinat si echilibrat partile bune si partile rele. Sunt sigur ca munca iti va fi apreciata.

  Apreciază

 47. Marian Mădălin
  iunie 25, 2015

  Interesante ambele bloguri, mi-ar placea sa abordezi si tu subiecte mai indraznete asa cum face Adina.

  Apreciază

 48. Andrea
  iunie 25, 2015

  Un blog numai bun de dat mai departe!

  Apreciază

 49. Ionut Dinu
  iunie 25, 2015

  Perfcet de acord cu tine Madalina. Adinei ii sugerez sa acorde mai multa atentie detaliilor mici. Multa bafta sa aveti!

  Apreciază

 50. bibelou
  iunie 25, 2015

  In adancul sufletului meu sunt un om care nu accepta critici. Sunt genul „nu iti convine, pleaca si lasa-ma”. Dar pe masura ce trece timpul incep sa ma temperez un pic si sa accept si criticile si sfaturile. Macar sa le ascult, sa le inteleg.
  De aceea consider ca nu esti pretentioasa. Mai bine ii spui cuiva ce te deranjeaza.
  P.S. Te rog, nu te supara pe mine ca nu folosesc diacriticele, imi e peste mana sa schimb tastatura, de aceea fac asta doar cand scriu pe blog. 😀

  Apreciază

  • Nina Docea
   iunie 25, 2015

   Am trecut și eu prin etapa aia. Și încă mai am momente, dar e bine să înveți să pleci capul și să accepți criticile, pentru că într-o bună zi vei vedea că omul care te critica avea într-adevăr un sâmbure de adevăr.
   Nu-i nicio problemă că nu scrii cu diacritice. Nu-s absurdă. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 31, 2015 de în Publicitate şi etichetată , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat: