Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Salvați Copiii: cu 2% din impozitul pe venit

bb

N-aș fi crezut că mortalitatea infantilă e un subiect dureros cu care se zbate România, până când am aflat că țara noastră se află, de fapt, pe primul loc în acest clasament nefericit la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Ne considerăm o țară civilizată, însă iată că progresul tehnologic pare că-și bate joc de viețile puse în pericol zilnic în cadrul maternităților.

Un număr semnificativ de astfel de decese ar putea fi prevenit prin dotarea spitalelor cu echipamente medicale de ultimă generație, dar și prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii. Aceasta e, de fapt, misiunea organizației Salvați Copiii, care desfășoară, până în data de 25 mai 2015, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

Maternitati-Salvati-Copiii

Iar ce e mai grav e că neluând atitudine în ceea ce privește redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit, statul înșfacă imediat banii respectivi, bani care ar putea salva niște vieți nevinovate.

Iată că, în sfârșit, putem să nu mai lăsăm statul să ia decizii în numele nostru, ci să contribuim la buna creștere a României, devenind cetățeni responsabili și implicați. Fiecare dintre noi am putea fi la un moment dat unul dintre părinții care își pierd copilul într-un mod atât de nefiresc, într-un secol în care astfel de probleme ar trebui să fie din ce în ce mai rare.

Dacă încă nu ați apucat să redirecționați cei 2% din impozitul pe venit, vă recomand să aruncați o privire aici, unde veți afla informații suplimentare cu privire la pașii care trebuie urmați în acest scop.

E un gest pentru viață.

Un gest de suflet.

2 comentarii la “Salvați Copiii: cu 2% din impozitul pe venit

  1. cristinalincu
    mai 28, 2015

    din pacate multi nici macar nu stiu ca pot redirectiona acesti 2%

    Apreciază

Lasă un comentariu

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 24, 2015 de în Publicitate şi etichetată , , , , , , .