Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Celui (pe) care

aud
Nu-și putea da seama în ce direcție o luaseră sentimentele pentru el. Știa doar că-l iubea. Fără să știe cum sau cât sau dacă ar fi potrivit s-o spună cu voce tare. Încercase de câteva ori, subtil, însă i se păru că nu făcuse altceva decât să cadă în ridicol în fața lui, iar ultimul lucru pe care și-l dorea era să strice o prietenie frumoasă pentru posibilitatea unui upgrade. Așa că renunțase.

Se îndepărta tot mai mult, lăsând loc altora să dea din coate în încercarea de a-l impresiona. Privea distantă, cu o urmă de gelozie în suflet, cum zâmbetele ce-i răsăreau pe față nu erau provocate de glume de-ale ei. Ar fi vrut să-i pună sufletul pe tavă, să se demachieze de toate gândurile pe care le păstra doar pentru ea, să-și ascundă fața în barba lui și să-i miroasă părul. Era genul de bărbat care nu se ferea din a-ți spune că ai ochi frumoși, însă fără a te lăsa să te îndrăgostești de el până la capăt. Iar ea asta dorea. Capătul.
Seara, înainte de culcare, nu contenea să citească iar și iar aceleași pagini subțiate de la atâta răsfoit din cartea preferată, Jane Eyre. Apoi adormea, cu lampa aprinsă, jinduind să-i apară în vis acei ochi căprui, plini de mister, și întrebându-se cum de e posibil ca doi oameni care par să împartă dorințe aidoma să nu poată împărți și același drum, deodată.

În dimineața aceea, se hotărâse să-i vorbească altfel. Tăcând. Dorea să-i mulțumească pentru orele care, însumate, s-ar fi transformat probabil în zile, ore pe care acel bărbat special le petrecuse sărindu-i în ajutor și neglijându-se pe sine. Dorea să se asigure că distanța pe care o păstra între ei nu însemna nicidecum nerecunoștință, așa că alesese cel mai frumos set de scris cu pană și călimară dintr-un magazin de cadouri. Nu știa cum ar reacționa, căci până atunci nu-i mai oferise niciodată cadouri, darămite cadouri de artă, așa că a profitat de faptul că nu se afla prin preajmă și i l-a lăsat pe birou, alături de un bilețel în care s-a semnat, mai jos de-un „MULŢUMESC!” imens.

1
Tic-tac, tic-tac, tic-tac. Era nerăbdătoare, dar orele treceau, iar tăcerea devenea de-a dreptul apăsătoare. S-au întâlnit în treacăt pe hol, și-au zâmbit ca de fiecare dată, dar el nu știa că zâmbetul ei ascundea, de fapt, lacrimi. Când l-a văzut ieșind pe ușă după terminarea programului, a dat buzna în biroul său. Ambalajul decorativ era rupt, bilețelul ei atârna în coșul de gunoi, iar cutia cu imprimeu harta lumii, în stil retro, se afla în aceeași poziție în care o lăsase de dimineață. Niciun indiciu, niciun „Nu trebuia să te deranjezi”, nimic. Cu inima îndoită, și-a jurat că nu va mai cumpăra niciodată cadouri pentru bărbați și, dintr-un avânt amestecat cu furie și neputință, a apucat cutia de carton și a ieșit în fugă pe ușa firmei. Prefera să-i fi spus că nu i-a plăcut cadoul, cu toate că l-a ales cu cea mai mare atenție de pe MyMan.ro, decât s-o lase să se frământe. Nu dorea prin acest gest decât să-i transmită toate cuvintele pe care i-a fost teamă să i le rostească de-a lungul timpului, însă el a readus-o la tăcere printr-un stil insensibil de care n-ar fi crezut că ar fi vreodată capabil.

2

Ajunsă acasă, a trântit cutia pe noptieră și s-a întins pe pat, cu fața scufundată între perne. După o repriză de întins machiajul de la atâtea lacrimi, a apucat cutia pentru a vedea de ce cadoul n-a fost pe placul lui, gândindu-se că poate avea vreo defecțiune. După ce a studiat atentă frumoasa ilustrație cu harta lumii, a ridicat temătoare capacul. Înăuntru, o pană cu peniță de culoare bordeaux, o călimară cu cerneală de culoare neagră, ceară pentru sigiliu și sigiliu, de o eleganță și de o delicatețe nemaivăzute. Totul părea în ordine, exact ca în descrierea pe care o găsise pe site. Dar, stai! Interiorul cutiei trebuia să fie de culoare neagră și din piele întoarsă. A scos pe rând fiecare componentă a setului, dându-și seama că dedesubt se afla, de fapt, o foaie. Când a întors-o, un scris mărunt de bărbat i-a sărit în ochi, făcând-o să-i tresalte toată ființa. Era mâna lui, vizibil emoționată la prima scriitură cu o pană cu peniță, ce reproducea citatul ei preferat din Jane Eyre:

„Ți-e frig, ești bolnavă și ești proastă. Ți-e frig – pentru că ești singură: nimeni nu ațâță focul care mocnește în tine. Ești bolnavă – pentru că cel mai ales simțământ, cel mai înalt și cel mai dulce care i-a fost dat omului, stă departe de tine. Ești proastă – pentru că, oricât ai suferi, nu-i vei face semn să se apropie și nici nu vei face un pas pentru a-i ieși în întâmpinare acolo unde te așteaptă.”

*Articol de făcut cadou pentru Spring SuperBlog 2015*

surse: MyMan.ro, pinterest.com

12 comentarii la “Celui (pe) care

 1. Abisurile
  martie 16, 2015

  Un text pe placul meu. Din ala de te pune pe ganduri. Mult succes !!!

  Apreciază

  • Nina Docea
   martie 16, 2015

   Mulțumesc, draga mea! În sfârșit am dat-o și eu mai pe sentimente. Mă întorc la programare acum. :-))

   Apreciază

 2. Abisurile
  martie 16, 2015

  Vezi ca urmeaza o proba cu dedicatie. Sa nu vad ca nu „inventezi” pe minim o suta 😉

  Apreciază

  • Nina Docea
   martie 16, 2015

   Doamne feri! :-)) Aș putea spune același lucru despre tine.
   Pasiunile mele când vine vorba de IT se îndreaptă spre altceva. Ceva mai… soft. 😉

   Apreciază

   • Abisurile
    martie 16, 2015

    Sunt la fel. As putea inventa ceva pe hartie, cu logica& co, „arhitectura” pe termen lung dar cand e vorba de hard … e un fel de SF pentru mine. Chit ca ceva „baze” am dar vechi.

    Apreciat de 1 persoană

 3. alma nahe
  martie 17, 2015

  Final neașteptat. Fain! 😉

  Apreciază

 4. Dan Pavel
  martie 18, 2015

  Neuronul meu cel cret … a devenit si mai cret! Frumos scris 😀

  Apreciază

 5. Fata naivă
  martie 19, 2015

  frumos, frumos.
  foarte frumos.

  Apreciază

 6. Natural
  martie 20, 2015

  Hmmm, interesant citatul 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 16, 2015 de în Spring SuperBlog 2015, SuperBlog şi etichetată , , , , .
%d blogeri au apreciat: