Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Cărțile de vizită – moft sau necesitate?

rty-711x445

Prima mea întâlnire cu cărțile de vizită a avut loc în copilărie, în timp ce urmăream un serial. Trebuie să recunosc că din acel moment am rămas cu impresia (eronată, ce-i drept) că numai cei mai de succes oameni au parte de așa ceva, iar simplul fapt de a înmâna unui client o bucată de carton inscripționată cu numele tău devenea în mintea mea un fel de privilegiu sau, mai bine zis, un act ce ne despărțea pe noi, muritorii de rând, de oamenii realizați.

Iată că au trecut de atunci nu puțini ani și într-o zi, când mă îndreptam spre casă, un bărbat pe care dintr-o privire l-am încadrat în acei muritori de rând de care pomeneam mai sus, m-a abordat:

– Nu doriți miere de albine? Uitați, am aici câteva borcănașe, și-mi desface o plasă pe care până atunci o ținea încovoiată pe mânerul de la bicicletă.

Imaginea acestui bărbat nu mi-a inspirat pic de încredere, așa că am încercat să-l refuz cât mai elegant posibil:

– Știți, chiar nu am bani la mine acum… unde v-aș putea găsi, eventual, cu altă ocazie?

Nici n-am pus bine întrebarea, că imediat scoate din buzunar un cartonaș: o carte de vizită.

Ia uite dom’le, mi-am zis în timp ce mă îndepărtam. Cine s-ar fi așteptat la una ca asta?! Mi-am dat seama pe loc că o carte de vizită nu e, deci, un moft al milionarilor, ci mai degrabă o nevoie. Nu cred că mi-ar fi plăcut ca în mijlocul orașului, acel apicultor să-mi explice că stă pe strada X, pe care pot ajunge dacă o iau drept înainte, apoi fac o dată la dreapta, la intersecția cu strada Y fac stânga, mai merg o sută de metri și a patra casă pe stânga e a lui. Omul știe să-și vândă marfa, și-n plus, a reușit să-mi schimbe radical prima impresie.

După întâmplarea asta, mi-a fost teamă să provoc păreri greșite despre mine, așa că n-am ezitat în a apela la specialiști în domeniu. Astăzi pot să stau liniștită gândindu-mă că port în geantă zi de zi Cărți de vizită de lux, pe care le pot împărți în stânga și-n dreapta celor interesați de serviciile mele. Am avut de ales dintr-o gamă variată. Cărți de vizită cu folio, PVC, formă specială, carton colorat sau letterpress sunt doar câteva opțiuni din care am putut alege pentru a-mi vedea și dorința de a avea cărți de vizită originale împlinită.

Așadar, nu trebuie să ai o afacere de milioane sau să fii cunoscut în tot orașul pentru serviciile tale, trebuie doar să te respecți pe tine și valoarea muncii prestate, respect ce se citește nu doar în acțiunile noastre propriu-zise, ci și în micile detalii care fac diferența.

Publicitate

2 comentarii la “Cărțile de vizită – moft sau necesitate?

  1. Natural
    februarie 5, 2015

    Cine are carte are parte 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 5, 2015 de în Publicitate şi etichetată , .
%d blogeri au apreciat: