Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Două mii cinșpe

2

În timp ce alții fac bilanțuri, eu tocmai împachetez anul ce s-a scurs, îi pun fundă roșie (ca să nu uit că a fost unul nebun) și-i fac loc lângă restul pachetelor cu amintiri, toate mărunțele.

Numai ăsta din două mii paișpe e balșoi. Ciudat lucru și cu anii ăștia! Acum, când privești în urmă, îți par tumultoși, iar peste un an nu mai ești în stare să-ți amintești decât că ai împlinit și tu o vârstă, că ai intrat la facultate, că te-ai certat cu nu-știu-care, că iar n-ai fost în stare să-ți găsești pe cineva… Sau împliniri mari, sau regrete și mai mari.

Mai arunc un ochi, peste umăr, spre anul ce se termină acum. Anul în care am reușit să mă surprind eu pe mine. În care, undeva pe la jumătate, am fost nevoită să mă ciupesc pentru a realiza că fusesem în stare să calc peste cadavre de dragul dragului. M-am jucat ruleta rusească și-am reușit să evit împușcătura fatală. Deocamdată.

Nu pot să uit însă că a fost și anul în care am murit înainte de vreme pentru cineva, dar și cel în care m-am născut pentru o mulțime de alți oameni frumoși. În care mi-a fost teamă sau pur și simplu am uitat să spun îmi pare rău sau mulțumesc…

Și-mi întorc privirea spre două mii cinșpe, de la care cer câteva plăceri nevinovate (copchil, ce mai!), care să mă facă să cresc pe dinăuntru:

 • mai multă atenție îndreptată spre familie
 • 50 de cărți citite
 • excursii pe munte
 • mulți km pedalați
 • înscriere la secția de canto popular

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Iar vouă, dragilor mei prieteni virtuali și nu numai, nu pot să vă doresc decât ce-mi doresc și mie: să vi se împlinească dorințele ce încolțesc în sufletele voastre în noaptea dintre ani. Și sănătate!

Publicitate

7 comentarii la “Două mii cinșpe

 1. illusion
  ianuarie 1, 2015

  La multi ani!!!

  Apreciază

 2. Ioana
  ianuarie 1, 2015

  Niciodată nu mi-am numărat cărțile citite și mi se pare foarte curios cum de nu m-am gândit la asta până acum. Nu e prima oară că aud de acest lucru și probabil o să încerc să fac și eu asta deși o să-mi fie destul de greu pentru că citesc foarte multe cărți deodată. Uneori am și 7-8 începute ( mai ales de când am un kindle ) iar pe unele le re-citesc a nu știu câta oară. Asta e o altă ciudățenie de-a mea, cărțile care îmi plac le citesc de mai multe ori. Sigur că uneori trec ani întregi între două lecturi.
  50 de cărți e un obiectiv ambițios și plăcut în același timp. Fain 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Nina Docea
   ianuarie 2, 2015

   Eu sunt un om al cifrelor. Mereu am fost așa și, în consecință, nu mi se pare curios. 🙂
   50 de cărți e puțin, având în vedere faptul că am prieteni care au ajuns cu numărătoarea la peste o sută pe an. Dar pentru mine 50 e mult, odată ce programul nu-mi permite prea mult timp liber. De-aceea am și pus 50, ca să am de unde să scad. Exact cum spuneai și tu. 🙂

   Apreciază

 3. Pingback: 2014 – Raportăm, să trăiți! | BLOG D'AGATHA

 4. Natural
  ianuarie 6, 2015

  Spor la puterea doua mii cinspe!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la decembrie 31, 2014 de în Jurnal şi etichetată , , , , .
%d blogeri au apreciat: