Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Promoterul buclucaș(caval)

casÎn ultima vreme, promoterul nostru devenise un pic cam îngândurat. Gurile rele spuneau că se cam întinde la cașcaval¹ cu clienții. Alții spuneau c-au auzit că suferă de cașcavalită, o boală, chipurile, incurabilă. Indiferent de variante, un lucru era cert: cel mai împătimit fan brânză care a existat vreodată… se îndrăgostise.

Pfiu, slavă sfântului Cașcaval! Până și cel mai bun prieten al său, un alt mare fan, îl sfătuise c-ar cam fi timpul să mai zgârie și altceva în afară de brânză. De exemplu, orgoliul vreunei domnișoare. Sau ăla trebuie gâdilat, nu zgâriat? Deloc rușinos, ci doar ușor contemplativ, acesta nu s-a mai putut stăpâni din a-și da sentimentele pe față, în timp ce privea spre cea care credea el că va fi marea lui iubire:

– Mmmm… ce bucățică avem aici!, a spus acesta, în timp ce gusta pe furiș din cașcavalul afumat cu fum de fag.

2

– Nerușinatule! Cum îndrăznești???, i-a răspuns în doi peri o femeie rotundă precum cașcavalul Delaco, ce apăruse de nicăieri.

„Asta-i bucățoaie în toată regula!”, gândi promoterul, dar își înghiți repede cuvintele ce dădeau să iasă afară, pe lângă omuleț.

– Așa ceva… tinerii din ziua de azi sunt într-un hal… Să-ți fie rușine! …Auzi? …Paza! Unde-i paza?…

Cum e iute și de ochi, nu doar de mână, acesta și-a dat seama dintr-o privire cam cum ar putea să iasă din bucluc, așa că i-a făcut semn cucoanei să se apropie:

Calmați-vă, doamnă! Ce-ar fi să rezolvăm treaba asta în particular?

– Auzi la el… în particular… mai îmi face și propuneri indecente, ticălosul! Paza!!!

Shhh! Vă rog! De la atâta agitație, se topește cașcavalul ăsta afumat natural. N-ar fi păcat? Ambalat cu atâta grijă și gustos de-ți lasă gura apă…

– Nu mai spune!

Femeia a început să se-nmoaie vizibil, privind atentă spre feliile de cașcaval, iar apoi spre bluza verde a promoterului, unde a zărit sigla pe care o cunoștea atât de bine:

delaco

După un moment de gândire, a venit și răspunsul ei șoptit:

– Bine, fie! N-am să-ți creez probleme de data asta… cu o condiție: să împarți cu mine cele zece bucăți de cașcaval deja tăiate. 

Promoterul a înghițit în gol la auzul acestor cuvinte. Nu de poftă, ci ca semn de pericol iminent. Cum să facă el una ca asta? Tocmai el, care a refuzat să se însoare din cauza faptului că dacă nu poate să împartă cu cineva porția de cașcaval, atunci nu-i în stare să-mpartă nici dormitorul ori telecomanda?!

– Perfect, doamnă, sunt ale dumneavoastră. Iar ca să vă simțiți cu adevărat bine la noi în magazin, haideți aici, în locul meu, să vedeți cât de frumos se vede de după tejghea. 

Bucuroasă nevoie mare, fiind în centrul atenției, femeia s-a îndreptat greoi înspre acolo și i-a zâmbit binevoitor promoterului. Apoi, aducându-și aminte motivul cel mai important pentru care se afla acolo, și-a lăsat ușor privirea-n jos și a zăbovit nițel asupra bucății pe care să o aleagă, cu toate că toate erau la fel. Într-un final, a apucat o scobitoare la capătul căreia se afla o bucată de cașcaval și, chiar înainte s-o ducă la gură…

– PAZA!!! Doamna aceasta e o impostoare! M-a dat la o parte de la tejghea ca să mănânce tot cașcavalul!

Un bărbat înalt, îmbrăcat din cap până-n picioare într-o uniformă neagră, a apărut imediat în zonă și a luat-o aproape pe sus pe doamna care se bâlbâia încercând să dea explicații. Fără succes, însă. Până să lege două cuvinte, deja se afla în fața magazinului, de unde a plecat furioasă.

Promoterul buclucaș a zâmbit, și-a frecat ușor palmele și și-a reluat locul, numărând cu grijă bucățile de cașcaval. Fix zece, câte erau și înainte. Putea să răsufle ușurat. Pentru a-și trage sufletul după neașteptata pățanie, a mai gustat o dată din preparatul său preferat, rămânând în mână doar cu scobitoarea:

– Ia uită-te și la scobitoarea asta… , a-nceput acesta să-și spună involuntar gândurile cu voce tare, având tentativa de a mânca direct cu mâna următoarea felie de cașcaval.

Pe cine faci tu scobitoare, băiețaș???

3

___________________________________________________________________________

¹a se întinde la cașcaval = a avea pretenții exagerate

***Articol scris pentru proba 20 din cadrul SuperBlog 2014 – sponsor Delaco***

surse: fanbranza.ro, alegesanatos.ro, youtube.com

Publicitate

Un comentariu la “Promoterul buclucaș(caval)

  1. simona borascu
    noiembrie 27, 2014

    Multumim pentru articol. Mult succes!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 20, 2014 de în SuperBlog, SuperBlog 2014 şi etichetată , , , , , .
%d blogeri au apreciat: