Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Cum să scapi de o tipă în zece zile

Cei care spun că nu mai există relații serioase, de lungă durată, se înșeală amarnic. Pe Acneea o cunosc din…de acum…să tot fie vreo…

Am și uitat. Câteodată am impresia că ne cunoaștem de când lumea. Unii ar crede că sunt al naibii de norocos, căci mi-a rămas fidelă atâția ani de zile, însă gândesc astfel doar din simplul fapt că nu cunosc dedesubturile relației noastre. Ei bine, dacă-mi permiteți să-mi descarc sufletul greoi în fața domniilor voastre, am să vă împărtășesc clipele prin care am fost nevoit să trec.

Aveam vreo doișpe-treișpe ani. Gândul îmi zbura îndeosebi la jocuri pe calculator, iar matematica îl împiedica să mă poarte și pe coclauri (deși mai scăpa, din când în când, din colivia protectoare). Și-apoi, stricând ordinea generală pe care o căpătase stilul meu de viață, puștan fiind, a apărut ea. Roșie toată și fără pic de calm, ținându-se scai după mine, a reușit să mă sensibilizeze. Cu  un clar și răspicat: „Dacă tu nu mă vrei, eu te vreau!”

boyfriend

Ce-aș mai fi putut spune în acel moment? Mi-am înghițit cuvintele și-am mers mai departe, cu capul sus. Adică vreo doi pași, moment în care am dat nas în nas cu niște colegi răi ca focul, care mi-au amărât zilele:

– Arătați oribil împreună! Să vă ținăăă! Ha ha ha, he he he, hi hi hi!

Și ne-a ținut.

Acneea nu părea la o primă vedere deloc deranjată de vorbele pe care ni le aruncau colegii, însă a doua zi își dădea pe față iritația. Parcă nu-mi mai încăpeam în piele când se întâmpla asta, însă nu de mândrie, ci de o nesfârșită rușine. Când plecam în oraș, aș fi preferat să-mi pun o pungă pe cap, decât să fiu arătat cu degetul. Aveam impresia că oamenii pe lângă care treceam se holbau și se încruntau, când la mine, când la ea, când la ea, când la mine. Așa că am hotărât să mă izolez.

tumblr_nejjtoWeQP1tzqospo1_500

Zis și făcut. M-am închis în casă, am tras jaluzelele, mi-am pus plapuma-n cap. Eram în sfârșit singur. Iar când ești singur, gândurile parcă-s mai răzlețe. Gândindu-mă cum aș putea să-mi scot din nou nasul în lume, am hotărât să fac în așa fel încât Acneea să dispară din viața mea. Definitiv. Așa că mi-a trecut prin minte s-o lovesc acolo unde o doare mai tare, cu riscul de a aduna de pe jos câteva lacrimi. I-am propus să-și cumpere un fond de ten. N-a zis nu, n-a zis nici da, însă a doua zi era deja acoperită cu un strat gros, deloc estetic. N-am fost pe deplin mulțumit, căci planul îmi eșuase, iar mie mi-era greu să-i spun că vreau o despărțire, dar drept e că ținea la mine, altfel nu-mi explic cum de nu-mi dădea pace nicio clipă. Am reieșit în lume.

Așa s-au scurs anii. Vreo douăzeci la număr. Cumpără fond de ten, cumpără ceai de mentă și de urzică, dormi suficient de mult, fă sport, mănâncă sănătos, fă-i pe plac Acneei ca nu cumva să izbucnească fix când ți-e lumea mai dragă, stoarce-o de toate grijile, să dispară tot puroiul suferințelor și, nu în ultimul rând, elimină punctele negre din comportamentul tău. Răsplata? Inițial, invazii de pupici pe frunte. Apoi, mai jos, pe nas. Apoi nici pe frunte, nici pe nas, dar în jurul bărbiei. Apoi, mi-a invadat gâtul. Zău așa, cine mai poate înțelege asemenea comportament? M-am hotărât pe loc să consult un specialist.

Așa am ajuns în cabinetul unui anume Gerovital Doctor în Frumusețe, care m-a privit lung în timp ce-i explicam care-i problema de care încerc să scap de vreo două decenii:

– Ce nu fac bine, domnule doctor? Sunt disperat! Ce anume lipsește?

Farmec.

– Poftim?

– Măi băiete, departe de mine gândul de a te jigni, numai că… trebuie să înveți s-o ții în frâu, altfel nu vei putea scăpa din relația asta. Planul nostru de bătaie e următorul: pentru început, vom avea nevoie de prima linie de produse dermatocosmetice Gerovital H3 DERMA+ Prof. Dr. Ana Aslan.

gerovital

Gelul spumant purifiant îi va elibera porii încărcați sufletește, emulsia hidratantă matifiantă o va calma simțitor și îi va regla secreția de sebum, iar crema antiacneică îi va vindeca leziunile. Când toate lucrurile astea vor fi îndeplinite, îți vei putea lua adio. Dar mai așteaptă vreo zece zile până se va vindeca aproape total, altfel riști să faci mai mult rău decât bine. Ai să vezi, o să-mi mulțumești pentru că ți-am recomandat prima gamă anti-age din lume!

Am respectat întocmai ceea ce mi-a recomandat specialistul și-am băgat de seamă cum, după vreo zece zile, Acneea a început să se închidă în ea. Era tăcută, deloc vulcanică precum înainte, plecând liniștită, fără pupici pe frunte, nas sau maxilar.

Acum sunt fericit, dar mă tot întreb: oare cine pe cine a părăsit?

surse: tumblr.com

***Articol scris pentru proba 14 din cadrul SuperBlog 2014, sponsor – Farmec***

3 comentarii la “Cum să scapi de o tipă în zece zile

  1. illusion
    noiembrie 7, 2014

    O iubire tragico-comică :)) foarte bună analogie!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 6, 2014 de în SuperBlog, SuperBlog 2014 şi etichetată , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat: