Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Producători de sănătate

După o zi extenuantă, familia Popescu sosește acasă. Tatăl are prioritate pentru folosirea băii, căci începutul de prostată își spune cuvântul. Urmează cei doi copii, iar la sfârșit, mama.

Când doamna Popescu iese din baie, rămâne pironită un moment în crăpătura ușii. I se pare că aude un zumzet.

Ba nu i se pare:

De mâine o să-ți duci traiul prin vreo canalizare puturoasă. E gata cu tine, râde prosopul textil.

Hârtia igienică, atât cât mai rămăsese din ea, se ține tare pe poziții:

Atâta timp cât oamenii apelează la mine, înseamnă că le sunt de ajutor.

– Ce ajutor poți oferi, când te rupi atât de repede, iar în câteva zile te-ai și consumat?! Ești o biată hârtie igienică!

Ai spus exact cuvintele potrivite!, intervin prosoapele pliate. E o biată hârtie, dar e igienică, pe când tu, prosopule textil, aduni în tine toate răutățile de pe fața pământului. Iar aceste răutăți se numesc microbi. Ești un mare microbist, iar pentru asta ar trebui să-ți fie rușine!

Înfuriat, uscătorul de mâini suflă un aer atât de cald și de puternic, încât hârtia igienică și prosoapele pliate sunt pe cale să se dea de-a dura:

Închide gura, că ne împroști cu microbi!, strigă acestea, în culmea disperării.

– De când te-au instalat aici, numai rău pricinuiești stăpânilor noștri, contaminându-i cu bacterii. De-am putea să-i înștiințăm cumva, ar fi mult mai fericiți…, continuă un prosop de hârtie, ce ședea uitat pe mașina de spălat.

– Așa este!, se aude hârtia igienică, din colț. Stăpânii noștri au impresia că, folosindu-vă, sunt curați. Bieții copii ai familiei Popescu! Sunt plini de acnee și nu află cauza. Iat-o!

Orice ați spune, nu există grad de comparație între noi. Acum sunt ud, dar în câteva ore o să fiu complet uscat. Doamna Popescu n-o să renunțe nicicând la mine ori la frații mei. Spălare după spălare le voi sluji stăpânilor mei…pe când voi…, conchide prosopul, mândru de el.

– Pe când noi… noi trăim doar câteva zile, continuă hârtia igienică. Dar știi ceva? Nu contează cât, ci cum trăiești…

– E adevărat că doamna Popescu se supără când vede cât de repede ne consumăm, dar măcar trăim împăcate cu gândul că existența noastră scurtă face un bine cuiva, susțin prosoapele pliate.

Iar la sfârșit, murim mototoliți în chinuri groaznice, uzi și murdari, servindu-le stăpânilor noștri, care nu apreciază așa cum ar trebui contribuția noastră pentru sănătatea lor, își spune oful și prosopul de hârtie.

prosop

În acel moment, ușa de la baie se deschide larg, iar doamna Popescu își intră în rolul de mamă protectoare. Apucă prosopul ud și-l aruncă în coșul de rufe. Apoi, dintr-o singură mișcare, pune mâna pe telefon și cheamă un om priceput pentru a-i dezinstala uscătorul de mâini de pe perete. Și, nu în ultimul rând, caută să se informeze, din grijă pentru oamenii dragi. Așa află că prosoapele textile și uscătoarele de mâini sunt un adevărat pericol, fiind dovedit științific faptul că ascund microbi. Astfel, pentru sănătatea întregii familii, cel mai indicate pentru ștergerea mâinilor rămân produsele de unică folosință. Cele care se consumă repede, dar care absorb umezeala și mai repede!

Acum baia doamnei Popescu sclipește, iar produsele de igienă și curățenie sunt nelipsite la tot pasul. Adio microbi, adio bacterii, adio prosoape textile! Mulțumită Paper Plus producători de hârtie igienică. Producători de sănătate.

PaperPlus-300x300

***Articol scris pentru cea de-a opta probă din cadrul SuperBlog, sponsor – Paper Plus***

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 23, 2014 de în SuperBlog, SuperBlog 2014 şi etichetată , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat: